Ludvika Filmstudio visar film för barn och ungdomar - BUFF 2024

Ludvika Filmstudio visar gratis film för barn och ungdomar

Ludvika Filmstudio deltar i BUFF:s Nationell Filmvecka genom två dagars gratis filmvisningar i Ludvika, 23 och 24 mars. 

Klicka på filmernas namn, så får du mer information.
Gratis
biljetter kan hämtas på torsdagar, 14/3 och 21/3 kl.18.00 - 18.30 i Folkets hus vid Avenys entré. Resterande biljetter hämtas direkt före filmvisningarna.

BUFF Malmö Filmfestival är en årlig återkommande internationell barn- och ungdomsfilmfestival som äger rum i Malmö under en vecka i mars. BUFF har sedan 1984 varit det viktigaste visningsfönstret för film för barn och unga i Norden. Nationell Filmvecka anordnades för första gången 2022. Det handlar om en vecka organiserad av BUFF, fylld med filmvisningar för barn och ungdomar i hela Sverige.

Genom Nationell Filmvecka för barn och unga vill BUFF belysa filmkonsten och den rörliga bildens unika förmåga att engagera, underhålla och framkalla känslor. BUFF vill slå ett slag för alla de fantastiska filmer som tar sin unga målgrupp på allvar och som berättar med ett ungt perspektiv på livet och världen. Filmer som tar med oss till olika kulturer, som låter oss möta olika livsvillkor och får oss att förstå oss själva lite bättre. Filmer som gör att barn och unga känner sig sedda, representerade, och som gör att deras värld känns rikare och mer begriplig.

Ludvika Filmstudio håller med BUFF om viktighet av filmkonsten i barn och ungdomsperspektiv och med detta initiativ skulle vi ge möjlighet till Ludvikas barn och unga att vara del av ett sånt fantastiskt projekt.

BUFF:s Nationell Filmvecka i Ludvika genomförs med stöd av Film i Dalarna.